Villa Giulia

 
     Villa Giulia este , este  unul  dintre cele mai mari muzee din lume dedicate etruscilor, este o vilă cu arhitectură notabila. 
Adresa:Piazzale Villa Giulia 9 Rome
 În 1556, Papa Julius III-a construit un palat somptuos decorat cu o nimfă de mozaicuri romane si o curte cu stuc şi fresce .  Planurile au fost proiectate de Vasari, si revizuite de Michelangelo.Noi modificari au fost făcute cu privire la Villa Giulia în secolul al şaptesprezecelea şi al optsprezecelea când vila a fost folosita ca o şcoală veterinara. Atunci când aceasta a devenit proprietate a statului italian şi a fost transformata într-un muzeu, care are  forma sa actuală.În 1889, Muzeul  Villa Giulia-devine parte a  Muzeului  Naţional ca secţiune dedicată antichitatii romane . Repede, muzeul este specializat în găzduirea rezultatelor săpăturilor de pe teritoriul etrusc.  Muzeul National etrusc  -Villa Giulia -este unul  dintre cele mai importante muzee etrusce din lume, impreuna cu cel din Florenţa.
La  parter, există colecţii particulare Barberini, Castillini donate muzeului, precum şi colecţia-  Kircher- datand  din secolul al şaisprezecelea. 
Puteţi ajunge la Villa Giulia de transport public cu autobuzul 19 de la linia de metrou A Ottaviano.