La villa Quintili


Villa Quintili se întinde între vila Appia Nuova şi Via Appia Antica.  Ruinele sale au fost numite Vecchia Roma până în secolul al optsprezecelea, intindera sa este atât de mare incat, se credea că a fost un oraş suburban.
      Quintili Vila a apartinut unei familii bogate :fratii Quintili  Ambii consuli în 151, au fost mult apreciati ca reprezentati ai  aristocraţiei  senatoriale si au avut sprijin puternicdin partea împăratului.  La moartea împăratului  Commodus, în 182, toate posesiunile lor au fost confiscate si devin proprietate regala. Casa a rămas în proprietatea împăraţilor trei secole. În Evul Mediu, un complex atât de mare a servit drept bază pentru a construi un castel.Săpăturile din secolul al optsprezecelea, au dezvăluit morminte  şi obiecte care au fost  expuse , la Muzeele Vaticanului si apoi au devenit propietatea muzeului  Luvru unde  au stat până în 1986.
      Pardoseala de marmură albă, lespezi mari, sunt încă bine conservate. . La vest de gradina există un rezervor (29 de metri în diametru), care au fost construit  pe fundaţiile  castelului  medieval: Toate camerele cladirii sunt dotate cu un sistem de încălzire cu ajutorul tuburilor din ceramică în perete. S-au găsit inscripţiicu numele fratilor Quintili ,pe tevi de plumb. In partea de est a casei se afla o gradina mare, probabil, o pista de curse. 
Se poate ajunge la  villa Quintili cu Metro A (oprire Colli Albani) şi se continuă cu linia de autobuz 664. Puteţi lua, de asemenea, Archeobus, trecand prin toate monumentele de la Roma şi face toate Via Appia.
    Intrarea Via Appia Nuova, 1092.
Puteţi face o plimbare în  jurul vilei, unde veţi găsi Rotondo Casal, mormane de Horatii şi Curiazi, Mormantul Annia Regilla.