Gradinile Pincio


    Gradinile Pincio se afla pe una dintre colinele Romei si au fost realizate in secolul XIX de catre arhitectul Giuseppe Valadier, la ordinul lui Napoleon. Daca vii la Roma, acorda-ti cel putin doua ore pentru a te bucura de linistea si racoarea acestor gradini. Dupa ce ai urcat treptele spaniole si ai vazut biserica Trinita Dei Monti, mergi pe drumul care coboara lenes, umbrit de tufe bogate de leandri albi si roz. Gradinile Pincio sunt  vizitate atat de locuitorii din Roma, cat si de turisti. Este locul perfect pentru relaxare si racoare.
Cum Roma este un muzeu in aer liber, nici din parc nu puteau lipsi capodoperele .Aleile gradinilor sunt decorate cu statui impozante, infatisand personalitati marcante ale italienilor. In parc vei gasi si un ceas care functioneaza doar cu apa si un teatru pentru copii, cu spectacole zilnice.
         Dupa ce te-ai plimbat suficient pe aleile umbroase ala Gradinilor Pincio, mergi in Piazza Napoleone. De aici vei vedea de la inaltime Piazza del Popolo, care te astepata impunatoare la poalele parcului. Tot de aici poti vedea si o parte din Roma si cupola Basilicii Sfantul Petru. . De nicaieri apusul nu se vede mai bine la Roma ca de aici.