Fascinant-noi descoperiri din renumita inchisoare Mamertine-locul incarcerarii Sf.Apostol Petru

       
    Împaratul Constantin, primul împarat creştin al Romei, a ordonat construirea Basilicii Sf. Petru pe dealul Vaticanului. Locaţia a fost aleasă simbolic, pe locul în care Sfântul Petru, unul dintre apostoli, a fost îngropat în anul 64 d. Ch. Un mic altar exista deja în locul respectiv, dar acesta a fost înlocuit cu biserica ce a fost finalizată în anul 349 d.Ch.
   Acum, după săpături recente ce au avut loc în închisoarea cea mai veche din Roma, arheologii afirmă că au descoperit dovada că tradiţia nu se inselase.
   Închisoarea, care se afla sub Biserica Sf. Iosif – Tâmplarul, în faţa Forumului Roman, a fost oprită vizitatorilor incepand de anul trecut, cercetătorii îndepărtând pardoselile vechi, şi scoţând la lumină nivelele vechi, de sub straturile de calcar.
   Ei au descoperit şi restaurat o frescă din secolul al XIV-lea, care îl reprezenta pe Iisus cu braţul în jurul Sfântului Petru, zâmbitor, şi o frescă din secolul XI, cu Iisus cu cele mai vechi imagini cunoscute ale Campidoglio, în spatele Lui.