Domus Aurea

 Domus Aurea a fost construit din ordinul lui  Nero pe cenuşa din marele incendiu care a distrus Roma în 64 d.Hr.: "Casa de Aur" si-a  câştigat aceasta porecla pentru bogăţia de decoratiuni  şi opere de artă.După săpăturile care au adus-o la  lumină, Domus Aurea a fost închisa la începutul anilor optzeci din motive de securitate, doar pentru a fi redeschisa în 1999, după restaurarea ei.
 Domus Aurea este acum extinsa  doar pe Colle Oppio, şi are aproximativ 150 de camere, construite în jurul unui hol octogonal.Camerele sunt construite din piatră, şi au inaltimi de la  10 la 11 de metri.A fost probabil cel mai mai luxoloc de petreceri şi de divertisment ale împăratului  Nero şi a invitaţilor săi.
Partea de vest este construita în jurul unei grădini dreptunghiulare mare cu portic pe ale carei  laturi sunt distribuite  camerele private utilizate de către Nero.

Linii de transport n ° 85, 87, 175, 810, 850 coborâţi la Coliseum şi Coliseum / Salvi, pe care poti sa  mergi pe jos pentru  a ajunge la Domus Aurea.
  Cea mai rapidă metodă este de a utiliza metroul (linia B), coborârea la Colosseo (linia B) şi de acolo mergeti aproximativ 300 de metri.